Primus 632 går ej bra.

Användarvisningsbild
därnor
Inlägg: 6
Blev medlem: sön 10 okt 2010, 09:57

Primus 632 går ej bra.

Inlägg av därnor » mån 11 feb 2019, 13:31

Den har aldrig gått riktigt bra, kan slockna ibland när den lutar. Munstycket verkar vara 0,38.
Är sotad och trycktestad i vatten. Kan det finnas läckor vid varmkörning ? Hur kollar man det? Bränslet? Ljudet är inte heller det rätta suset, men det kanske hör till!
Nån som har nåt tips ?
Bilagor
000FFC69-0A69-4145-8813-599A3DBC3C6D.jpeg
000FFC69-0A69-4145-8813-599A3DBC3C6D.jpeg (211 KiB) Visad 650 gånger

Användarvisningsbild
därnor
Inlägg: 6
Blev medlem: sön 10 okt 2010, 09:57

Re: Primus 632 går ej bra.

Inlägg av därnor » tis 12 feb 2019, 08:39

B0FCEA76-ED3E-4E70-BC8C-5036D8122AF9.jpeg
B0FCEA76-ED3E-4E70-BC8C-5036D8122AF9.jpeg (219.63 KiB) Visad 642 gånger
[attachment
C38F8343-F38B-4215-88DD-B70052025FF2.jpeg
C38F8343-F38B-4215-88DD-B70052025FF2.jpeg (206.27 KiB) Visad 642 gånger
E05556BB-1F0C-4DCC-974E-094F1ED52964.jpeg
E05556BB-1F0C-4DCC-974E-094F1ED52964.jpeg (268.2 KiB) Visad 642 gånger
Tror jag hittade felet med förstoringsglaset. En spricka i pluggen i borrhålet i fyrkanten.
Typisk reklamation! Det förklarar bucklan på brännarröret som fanns just där, knackade in den. Ska pröva att löda om pluggen. Blir rätt varmt på det sället så easyflow silverlod går nog inte här. Mässinglod ? Undrar vad för lod som använts vid tillverkningen, 700˚ ?
Brännarröret glöder ju här, vilken temperatur är det? Får prova lite först. Höres/

Användarvisningsbild
därnor
Inlägg: 6
Blev medlem: sön 10 okt 2010, 09:57

Re: Primus 632 går ej bra.

Inlägg av därnor » ons 13 feb 2019, 13:30

Slipat ner och lött i en mässingbit. Med liten svetslåga och easy flow. Men ser misstänkt ut i pluggen bredvid, en färgskiftning.
Jag ska göra om den också. Dom gamla lödningarna verkar ha fått en del porer på gamla dar.
AA87509B-92C6-4C35-85CF-45BE6106B3B7.jpeg
AA87509B-92C6-4C35-85CF-45BE6106B3B7.jpeg (188.65 KiB) Visad 632 gånger
EA7968E1-A8F8-4681-B3E7-5C43AC71B601.jpeg
EA7968E1-A8F8-4681-B3E7-5C43AC71B601.jpeg (176.64 KiB) Visad 632 gånger
F2E51A4C-B5D5-41C2-8CB1-46B6B9C8FBA3.jpeg
F2E51A4C-B5D5-41C2-8CB1-46B6B9C8FBA3.jpeg (195.41 KiB) Visad 632 gånger
Svårt att få bildernai rätt ordning på ipad. Återkommer!

Användarvisningsbild
därnor
Inlägg: 6
Blev medlem: sön 10 okt 2010, 09:57

Re: Primus 632 går ej bra.

Inlägg av därnor » tor 14 feb 2019, 12:34

Lade igen den andra poren med enbart silver- lod. Får se om det smälter.
Original-lödningen är nog med mässinglod med något lägre smältpunkt än mässingen(>900˚)
0182BB66-A23E-4F8C-AA7A-FEC20838FEF0.jpeg
0182BB66-A23E-4F8C-AA7A-FEC20838FEF0.jpeg (205.16 KiB) Visad 623 gånger

Skriv svar