Ny "pryl", Bradley Digital smoker...

Användarens profilbild
jukka_t
Webbplatsadministratör
Inlägg: 1537
Blev medlem: lör 27 mar 2010, 08:41
Ort: Göteborg

Re: Ny "pryl", Bradley Digital smoker...

Inlägg av jukka_t »

.

Håller med om saltet, mycket bättre med lite för mycket salt än för lite.

Vi har sagt att vi skall dokumentera men inte gjort det ännu, men det kommer.

Vi startar med 60 grader första timmen sen ökar vi till runt 70 sen sista 30 minuterna
runt 80 grader.

Skall inhandla en köttempmätare till för att hålla koll på hur stora tempraturskillnaderna
blir uppe vs nere i röken, en av laxbitarna vi rökte igår var lite mysko i konsistensen,
misstänker att den inte hade kommit upp till 65 grader... den låg mitt i ugnen...

Grannarna är även dom glada för nya röken, åkte runt o delade ut smakbitar igår :-)

Fick även lite info av chark-killen som var här i fredags, när dom kallröker så har dom
ett stort tätt rum på ca 10kvm där dom hänger upp kött, sen har dom något speciellt spån
som dom gör spår med på golvet, sen tuttar dom på i ena änden och sen får skåpet
sköta sigsjälv i en vecka eller ibland 2 utan att öppnas, han trodde att tempen i rummet
var typ 20 grader...

Är stor vän av grillade spareribs, jänkarna röker revben, lite nyfiken på o testa men
har lite svårt med tanken.... rökta revben ?? :-)


SL!
Jukka
.
Användarens profilbild
jukka_t
Webbplatsadministratör
Inlägg: 1537
Blev medlem: lör 27 mar 2010, 08:41
Ort: Göteborg

Re: Ny "pryl", Bradley Digital smoker...

Inlägg av jukka_t »

.

Efter 7 timmar i röken blev dom två fläskkarré bitarna klara.

Otroligt gott!, perfekt att ha som pålägg eller ha med en bit i ryggsäcken när man skall
ut o fiska, eller i skivor till fredagsölen...

Klart trevlig rökhelg, kör vidare med nått skoj på Torsdagskvällen eftersom jag är ledigt på
Fredag.. :-)

SL!
Jukka
Bilagor
karre.jpg
karre.jpg (165.62 KiB) Visad 5391 gånger
Användarens profilbild
jukka_t
Webbplatsadministratör
Inlägg: 1537
Blev medlem: lör 27 mar 2010, 08:41
Ort: Göteborg

Re: Ny "pryl", Bradley Digital smoker...

Inlägg av jukka_t »

.

Kallrökingstillsats finns till Bradleyn men den kostar en slant plus att Bradleysmokerns driftskostnad
är lite för hög ifall man skall röka i flera dygn...

Snackade med polaren som röker i chark, dom har vanliga spån som dom lägger slingor av på botten av
kallröksrummet...

Snubblade på en intressant produkt när jag googlade på rökning:

http://www.youtube.com/watch?v=EWmVcyWY ... re=related

Detta är en enkel kallröksmodul som fungerar i tex en vanlig grill med lock, denna
skulle fungera kanon i mitt Bradleyskåp oxo...

Vart sjuk i feber i nästan ev vecka så den planerade rökningen blev inte av i helgen, lite
sugen på att röka korv och min goda granne Johan hade en köttkvarn med korvhorn
och har hittat massor av recept, när jag får tillbaka styrkan så skall jag försöka
mig på korvtillverkning/rökning...

SL!
Jukka
Användarens profilbild
jukka_t
Webbplatsadministratör
Inlägg: 1537
Blev medlem: lör 27 mar 2010, 08:41
Ort: Göteborg

Re: Ny "pryl", Bradley Digital smoker...

Inlägg av jukka_t »

.

testade att göra en egen "cold smoke generator" av lite rostfritt nät:

Bild

inte så vacker som orginalet, men ca 350:- billigare ;-)

Kan hända att mitt nät ät lite för grovmaskigt och att glöden smiter över, men
skall prova o se...

SL!
Jukka
Användarens profilbild
jukka_t
Webbplatsadministratör
Inlägg: 1537
Blev medlem: lör 27 mar 2010, 08:41
Ort: Göteborg

Re: Ny "pryl", Bradley Digital smoker...

Inlägg av jukka_t »

.

Jänkarna röker revben och detta hade jag tänkt testa nästa helg, är stor fantast av revben, men
har aldrig rökt några, och måste erkänna att ide´n låter lite konstig... -> rökta revben...
men man skall prova allt :-)

Googlade och hittade en metod med youtubefilm, killen marinerar först, sen röker han dom i 2 timmar,
sen sätter han dom i alufolie i röken utan rökmaskin i 2 timmar och sen tar han bort folien
och röker ytterligare en timme...

Skall bli rikigt intressant faktiskt....

youtubefilmen här --> http://www.youtube.com/watch?v=Q7SHAwARiyc

SL!
Jukka
Skriv svar