Joakim Strömberg

Användarens profilbild
stepside55
Webbplatsadministratör
Inlägg: 726
Blev medlem: lör 27 mar 2010, 13:30
Ort: Svartö

Joakim Strömberg

Inlägg av stepside55 »

Hej
Jag heter Joakim Strömberg och bor i söderåkra på öst kusten en liten bit söder om Kalmar. Mitt intresse började tidigt 2008, när första och då enda lampa behövde delar. Först tänkte jag slänga lampan (Optimus 200 mässing köpt på ÖB för 200:- splitterny kring 1998 skulle jag tro). Men sedan sökte jag på internet och fick se att det fanns delar till dem, och även folk som var intresserade av lamporna. Där började mitt intresse. Denna första lampa tog det säkert ett år innan jag lyckades tända, det var en lokal fiskare som berättade för mig att man skulle förvärma forst, innan dess brann det inte särskilt bra :-)
Jag har samlat på mig både lite kök och lampor under de åren intresset har funnits. Ibland är det kök som är roligast och ibland är det lampor, det växlar emellanåt, lampor på vintern och kök på somrarna. En av de roligaste sakerna med detta tycker jag är att man lär sig nya saker hela tiden samtidigt som första instegströskeln är låg till att lyckas få igång en lampa.
Intresset tog lite extra fart när jag träffade Jukka och fann en kompis som också pysslade med detta. Jag åkte till det årliga primus mötet i Säffle och blev mäktigt imponerad av vad alla visste mycket, och vilka saker de hade med sig. Att det dessutom är ett väldigt glatt gäng gör inte saken sämre. Därefter är detta mötet bokat i almanackan. Skaffade nyligen hund vilket tar lite mer av min tid än vad jag trodde, men det är kvalitetstid så det är jag bara glad över, resten av tiden tar fru o 3 barn hand om. Dock smyger jag ut i garaget ibland o pysslar lite med mina fotogengrejer.

Här är bild på min första lampa samt min primus 1001 (med fuskstrumpa) som får lysa på verandan ikväll.
optimus 200
optimus 200
DSC_4405.jpg (55.1 KiB) Visad 9059 gånger
primus 1001
primus 1001
DSC_4404.jpg (64.83 KiB) Visad 9059 gånger
Användarens profilbild
daniel granath
Inlägg: 67
Blev medlem: ons 04 aug 2010, 20:18
Ort: Pengsjö, Vännäs

Re: Joakim Strömberg

Inlägg av daniel granath »

Fina lampor underbar patina på 200an

Danne
snʇɐʇs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐ1ʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Skriv svar