Brukar fiska med polarna varje år första maj, vi åker dit kvällen innan och imyndigar god mat och lite lagom (host)
med dryck, en jättetrevlig tradition som vi hållt på med mellan 15 och 20 år nu.
Iår fick jag tre rengbågar på runt 6-7 hekto..
Tänkte direkt att nu var det dag att borsta av det mesta av rosten på den 20 år gamla fiskröken som jag svetsa
ihop på en svetsutbildning..
Lite bilder:
Här är firrarna uppradade:

Den sorgliga men fungerande röklådan:

Alspån, lite enbarr och en matsked socker på botten:

Hm......

Fick tyvärr ta bort huvud och stjärtfena för att få plats med dom i den lilla röken..
Och som värmekälla använder vi naturligtvis en:

Primus 5 s:or, ser sliten ut men fungerar som en dröm!

.


Efter ca 5 minuter börjar det ryka lite ur en springa, doftar fantastiskt, synd
att det inte finns en "doftkamera"

Och efter ca 40 minuter öppnar jag och ser:



När jag började röka skickade jag sms till 3 grannar, här är några av dom (alla ville inte vara med på bild)

Bara skinn och ben blev det kvar och det blev en riktigt trevlig söndagskväll...
SL!
Jukka